27 Bereginja

Slavenska magija pokreta

OSNOVNI NIVO

UKOLIKO IMAŠ POTREBU da razvijaš svoju ženstvenost, gipkost i harmoničnost. Da pronikneš dublje u spoznaju šta sve znači biti žena, koliko raznovrsnosti i kompleksnosti mi u sebi imamo, slojeva koji iziskuju negovanje i pažnju te međusobnu unutrašnju komunikaciju unutar svake žene. Ukoliko Želiš da upoznaš sve Arhetipove i načine kako da ih aktiviraš i njima upravljaš kroz pokret, podržano afirmacijom i simbolom…. Onda je moj odgovor kreni od Osnovnog Nivoa svih 27 Bereginja. Naučit ćeš šta svaka od njih znači, kako se izvodi i kako se koja energija aktivira kroz pokret. Koji je njen simbol i afirmacija i zbog čega.

Naučiti ćeš da radiš praksu za sebe i imaćeš pouzdan alat za integraciju i spoznaju svoje slojevitosti i mogućnosti koje u sebi nosiš.

27 BEREGINJA, video materijal sadrži:

– 11 radionica – 11 sati praktičnog i teorjiskog rada kroz izvođenje svih 27 Bereginja

– Simboli i Zapisi 27 Bereginja

– 3 dodatna videa izvođenja Bereginja po Svetovima

ZADOVOLJNE POLAZNICE

Moje iskustvo sa Laticom i Bereginjama, malo je reći čarobno, njen način izražavanja kroz umetnost pokreta i plesa me je odmah privukao. Dugo sam pratila njen rad i svaki put duboko rezonirala s tim. Praksu Bereginja sam počela prošle jeseni, i zaista me je mnogo naučila, brzo transormisala u svesniju, odgovorniju, bržniju sebe, zahvaljujući ovoj praksi prirodu kao i svako vreme provedeno u njoj gledam potpuno drugačijim očima, očima ljubavi. Svojim precima kao i članovima porodice iskazujem veću zahvalnost, saosećajnost, pažnju i razumevanje. Moji problemi rasipanja energije i fokusa su postali mnogo manji, naučila sam koliko je važno uzemljenje i kako se uzemljiti. Naučila sam kako srdačno davati kao i kako blaženo primati sve svoje posejane plodove. Osećaj pripadnosti i sigurnosti me još uvek drži a ja verujem da ću se praksi Bereginja kroz (pokret, afirmacije i simbole) s godinama više posvetiti i tome ostati odana! Oslobadjajuće je, svakodnevnog tereta kao i generaciskog, takodje prepuno zadovoljstva, susreta i upoznavanja sa zarobljenim i blokiranim delovima našeg bića. Hvala Latici, Veliko je Bogatstvo poznavati je!

Testimonial Item

Dunja Kocić

Fizioterapeut i tehničar

Kad je učenik spreman, učitelj će se pojaviti". Latica je sletela, baš u pravom trenutku u moj život.

Kao da je znala, da nama ženama treba baš to što je i ona naučila. Budjenje i jutarnje prakse su donele baš vidljive promene, radeći ujutru Bereginje napuni biće energijom za ceo dan.

Tri puta sam upisala početni kurs, jer imam problema sa disciplinom i pamćenjem. Ali svaki put je novo iskustvo, novo saznanje o sebi. Budi ženstvenost i energiju, i leči.

Ali njena disciplina, strpljenje i upornost su me naučili dosta toga. A to je tek samo početak. Mislim da sam napokon spremna da krenem dalje da naučim još više.

Hvala ti divna čarobnice. Vidimo se opet.

Testimonial Item

Nataša Anokić

Tatoo majstor

Odabrala sam Laticu ili ona mene ili ona sve nas, jer je u tom trenutku svako od nas je bio spreman da primi i razmenjuje energiju buđenja i osvešćivanja svog bića. Toliko je učinila dobrog, jer prenošenjem znanja i iskustva, pronosi buđenje ženske energije i balans,kao i spoj sa muškom energijom.

Srećna sam što sam došla do Latice i što sam se upoznala sa osnovama Slavenskih Bereginja! Osnažuje i širi radost!

Testimonial Item

Jovanka Nikolić

Dipl. pravnica

Prošla sam sa Laticom osnovni kurs upoznavanja prakse Bereginja nedavno. Iskustvo je bilo jako inspirativno i korisno na više nivoa. Latica je jako autentična, posvećena i velikodušno dijeli svoja stečena znanja i iskustva. Svima koje zanimaju ovakve teme bih od srca preporučila rad sa njom.

Testimonial Item

Sanja Burazerović

Marketing menadžer

Rad sa Laticom ja divno iskustvo!

Prošla sam kroz osnovni nivo Bereginja sa njom. Nisam imala nikakvo predznanje, ali Latica sve lepo i detaljno objašnjava i ne ostavlja prostor za bilo kakve nejasnoće. Rekla bih da voli i živi ovo što radi, i da se ta energija konstantno oseća.

Sam ciklus Bereginja meni je doneo još jedan pogled na život, malo drugačiji. I primetila sam, za vrlo kratko vreme, manje, ali neobične promene u sebi i oko sebe.

Jako inspirativna praksa.

Testimonial Item

Jovana Vidić

Instruktorica joge I matematičarka

Čuvari Bereginja

Totem životinja

OSNOVNI NIVO

UKOLIKO ŽELIŠ DA UPOZNAŠ svoj muški pricip unutar sebe, ili da harmonizuješ svoj Ženski i Muški Princip. Ili da upoznaš Bereginje kroz Životinjsi Svet – Totem Životinje.

Onda je moj odgovor upoznaj praksu 32 Čuvara. Ovaj Ciklus Radionica namenjen je primarno muškarcima. Međutim mogu ga raditi i žene i deca (za razliku od prakse Bereginja koja je namenjena isključivo za žene).. Svaka od 27 Bereginja ima svoju Totem Životinju, pandan svoje energije u svetu životinja. Te životinje ne samo da nas inspirišu na određenu energiju svojim “spiritom” već izvodeći njen pokret imamo prilike da aktiviramo svoju životnu silu – unutrašnju vatru za aktivno delovanje i odlučnost u svom životu.

ČUVARI BEREGINJA, video materijal sadrži:

– 11 radionica – 11 sati praktičnog i teorijskog rada – pojašnjenja sakralanog značenja pokreta svake totem životinje i načina izvođenja 32 Čuvara.

ZADOVOLJNI POLAZNICI

Ono što sam naučio od Latice o radu na sebi jest fleksibilnost, intuitivnost, disciplina.Takva je ona u svojim vježbama, u svojoj komunikaciji s ljudima i učenicima.

Kroz svoj rad Latica pretače ljubav prema praksi.

Kroz lakoću pokreta, kroz smijeh i razumijevanje ona uspjeva približiti drevnu praksu naših predaka nama, modernim slavenima.

Ostaje samo osjetiti transformaciju koja se dešava dok se pokretom povezujemo s energijom naših izvora.

Testimonial Item

Vasyl Ros

Maser, Glazbeni terapeut

Čuvari su izuzetno energetski jaka praksa. Ženama poput mene, koje većinu svog života pokušavaju da svoju mušku energiju, dovedu u ravnotežu sa dominantnijom ženskom, je bukvalno melem za dušu.

Za mene lično, Čuvari predstavljaju ravnotežu muškog i ženskog principa, ali i donjeg, srednjeg, gornjeg sveta, kao i onu izmedju duhovnog, fizičkog i mentalnog aspekta u svima nama.

Latica je na sjajan način uspela da nam uruči isceljujuće blago. Hvala joj u večnost na tome, kao i Kseniji i Aleksandru Silaev, a najviše Boginji Ladi.

Testimonial Item

Jovana Divljak

Simboli Bereginja

Rad sa simbolima

OSNOVNI I NAPREDNI NIVO

U PRAKSI BEREGINJA Simboli imaju izuzetno važan značaj i primenu. Oni su direktan upliv u Svetu Geometriju i rad na energetskoj strukturi svakog pokreta u praksi.

Ovaj ciklus je usmeren na temeljno teorijsko pojašnjenje simbola, te njihova primena kroz vežbe vizualizacije i energetskog “zurenja” (kao napredniji oblik primene simbola u praksi).

SIMBOLI BEREGINJA, video materijal sadrži:

– Materijal Sadrži 3 radionice u trajanju od 4 i po sata

– Simboli i Zapisi 27 Bereginja

ZADOVOLJNE POLAZNICE

Moje druženje sa Laticom je počelo 2020. godine kada se pojavila niotkuda i to mi je bio znak da će se desiti neka Čarolija. Slušala sam njenu životnu priču, pronašla paralelu sa situacijama u mom životu i shvatila neke događaje.

Odmah sam poželela da saznam koja je moja Glavna Bereginja. Zatim sam krenula osnovni nivo, a usledio je odmah posle toga i napredni nivo Bereginja.

Neću reći da mi je išlo lako, jer sam prolazila kroz razne procese i nisam uvek mogla savršeno da izvedem Bereginje, ali kroz nežno vođstvo Laticino, ovladala sam tehnikom i jako sam srećna zbog toga. Prošla sam obuku i radionicu Bereginje kroz simbole, ali najzanimljiviji mi je bio proces Moć manifestacije kada sam kroz rad došla do divnih Uvida i poželela da delim ovo znanje i upoznam druge sa Bereginjama. Prolazeći kroz sam proces rada Bereginja napisala sam i Molitvu za pretke.

Ono što ja osećam kod Latice je Čistota Srca i posvećenost.

Ono što vidim je njena gracioznost i kada ona izvodi Bereginje je zaista Čarobno. Sa tim urođenim osećajem za pokret čovek se rađa, a Latica je zaista rođena sa tom Čarolijom.

Nadam se da je Latica kroz mene dobila neke svoje Uvide i ono što joj je bilo potrebno, jer sam radeći sa njom shvatila koliko smo svi povezani neraskidivim nitima postojanja ko zna kroz koliko vekova.

Testimonial Item

Biljana Vasojević

Master ekonomista i Intuitive and success coach

Radila sam razne tehnike, proučavala duhovne pravce i sl. Do Latice sam došla sasvim "slučajno", čak preko Vankuvera (ja živim u Beogradu).

Prošla sam nekoliko radionica koje je Latica radila sa nama. Ono što sam dobila je neprocenjivo i u fizičkom i u duhovnom smislu. Radeći Bereginje, podizala mi se energija kao nikada do sada. Takođe, u radu sa simbolima dobijaju se uvidi, baš oni koji su potrebni u datom momentu. Preporučujem svima ovu praksu koje vremenom postaje način života. Hvala Latici do Neba i dalje na tako nesebičnom prenošenju ovog dragocenog znanja.

Testimonial Item

Mirjana Pavlović

Tragic za Istinom, pensionner

Ako tragate za istinom, samospoznajom i božanstvom u sebi, u pravim ste rukama. Latica će vas provesti kroz čarobne svetove ovih energija sa potpunom posvećenošću i neizmernom ljubavlju. Meni su se otvorili neki novi putevi i od Bereginja dobijam snagu da njima koračam. Zahvalna Latici i Bereginjama.

Testimonial Item

Vesna Latinović

Bereginje 3 Svijeta

Sakralna značenja

OSNOVNI NIVO

PREMA SLAVENSKOM Drevnom Znanju naše postojanje deli se na 3 sfere: Gornji Svet (PRAV), Srednji Svet (JAV), Donji Svet (NAV)

27 Bereginja podeljeno u ove 3 sfere (u svakoj sferi po 9 Bereginja) složenom postojanju čine pristup olakšanim. A sakralnim značenjima svake od Bereginja direktno i jasno dobijamo uputstvo kako da komuniciramo sa Univerzumom kroz pokret (da damo komandu i aktivno sudelujemo u transformaciji).

Po mom mišljenju ovo je najsnažniji, a istovremeno najjasniji pristup Bereginjama jer se lako pamti, a primenjuje na nivou svakodnevice, od najsitnijih do najvećih ideja i promena u životu.

BEREGINJE 3 SVIJETA, video materijal sadrži:

– 3 radionice u trajanju od 5 i po sati ukupno

– Simboli i Zapisi 27 Bereginja

– 3 Videa izvođenja Bereginja po Svetovima

ZADOVOLJNE POLAZNICE

Beskrajno sam zahvalna što sam kroz učiteljicu Laticu otkrila prostranstvo i dubinu energije Bereginja. Bereginje su praksa koju osjećam kao nešto već odavno utkano u naše biće, nešto čega se prisjećamo, nešto s čime smo već došle na ovaj svijet kao skriveni dar Izvora sa zadatkom da ga osvijestimo u pravom trenutku.

Latica nosi u sebi sve kvalitete prave učiteljice koja doista živi i prakticira ono što podučava, a vlastito iskustvo je jedini pravi put ka Znanju.

S lakoćom i radošću upijam drevno znanje naših pretkinja i s najvećom zahvalnošću aktivno koristim.

Bereginje mi daju “začin” sočnosti i čaroliji života i dodatnu podršku u ostvarenju svojih namjera. Bereginje mi ujedno i obogaćuju, profinjuju i potpuno usklađeno djeluju u sinergiji sa praksom joge koja je moja prva ljubav.Joga je platno Znanja na kojem se igram uvijek “novim bojama”, a Bereginje donose cijelu lepezu duginih boja kojima oslikavam nove prostore i svjetove i spuštam ih u pojavni Svemir.

Hvala,Latice, na svojoj posvećenosti širenju Ljepote i inspiraciji koju upijam kroz promatranje tvog rada.

Testimonial Item

Maja Mašković

Instruktorica Joge i Shiatsu praktičarka

Laticin rad uvijek mi je bio predivan za gledati. Vrlo je lako zapalila znatiželju u meni za ples Bereginje, za pjesmu, molitvu, pokret i sl.

Sakralna značenja su mi pomogla da se povežem s prirodom, a cijela praksa me je preporodila.

Testimonial Item

Maggie Vukas

EFT Praktičar

Za mene je praksa bila magično delanje mog tela. Donji svet koji je bio u blokadi dugo vremena je prodisao. Dobila sam snagu da preživim najteži gubitak u svom životu. Zaista sam prezahvalna i Latici i Bereginjama jer da se nisam energetski sinhronizovala tokom prakse, ne znam da li bih umela ovako hrabro sve da podnesem. Hvala i ljubav zauvek.

Testimonial Item

Martina Bor

Poslovni Administrator

Horoskop Roda

Izračunavanje osobnih nizova Bereginja

OSNOVNI NIVO

SLAVENSKI HOROSKOP RODA nam daje mogućnost da saznamo prema datumu, vremenu i mestu svog rođenja koja je naša Glavna Bereginja. Odnosno glavna energija u sistemu od 27 Bereginja koja je istovremeno naša zaštitnica i koju mi svojim postojanjem otelotvorujemo. Horoskop se može računati i za muškarce i žene, kao i za decu. Samo je važno znati kako se koriste tabele za izračunavanje i na koji način se pristupa samom procesu izračunavanja, a ova radionica donosi temeljno uputstvo upravo o tome.

SLAVENSKI HOROSKOP RODA, video materijal sadrži:

1 radionicu u trajanju od 2 i po sata, 

Tabele za izračunavanje (na latinici i ćirilici)

ZADOVOLJNE POLAZNICE

Najprije sam bila privučena estetikom izvođenja prakse kroz ples Latice koja je tako divno i lako izvodi u jednom kratkom videu koji sam pogledala početkom godine. Njena snaga i ženstvenost su čudesno protkane u trenutku i pokretu. Kako sam mislila da je samo izvođenje Bereginja dio yoge ili gimnastike, ugodno sam se iznenadila da postoji cijeli sistem od horoskopa roda do povezanosti sa simbolima, biljkama, afirmacijama..

Od kada izvodim praksu usmjerenije vodim sebe kroz svakodnevicu. Gipkija sam, kreativnija, zadivljena sam ovom praksom koja povezuje ženski princip u energetskoj praksi koja spaja svijetove elegantno i s lakoćom, kao savršen podupirujći sistem za Boginje u nama. Latica je prekrasna učiteljica, strpljiva, poticajna, puna razumjevanja i potpore. Hvala ti što prenosiš znanje i spoznaje o ovoj prekrasnoj praksi i stvaraš čarobne trenutke za sve nas. Blagodarim, blagodarim, blagodarim!

Testimonial Item

Sandra Šantek

Također sam završila edukaciju za holističkog plesnog pedagoga, a trenutno završavam edukaciju za Isc mentoring coacha. Autor sam tečaja Ples s grčkim boginjama i radim s ljudima na iscjeljivanju obiteljskih mapa. Bereginiye sam upoznala prije godinu i 3 mjeseca preko Maje D.Vukša. Otada sam predano radila i upoznavala pomno svaku Bereginju prvo kroz pokret, a onda i simbol i namjeru. Zatim mi je Latica produbila to znanje.

Latica me upoznala sa izračunavanjem svog horoskopa i osobnog niza, a jako me veselilo sto učim izračunavati nizove i za svoje bližnje. Nedavno sam se više posvetila crtanju simbola, cijela priča je jako cjelovita i posebna, POKRET, NAMJERA, SIMBOL. Berginije i ja smo kliknule odmah, i predivno mi je istraživati ih. Latica i njen pristup Bereginijama mi odgovaraju jer je ona intuitivna, predana učiteljica i razumije jezik tijela i duše. Strpljivo objašnjava značenje i daje se cijela u prenošenje znanja te stalno otkriva nešto novo. Nesebična u dijeljenju, vrlo topla i nježna, a opet jasna. Obje smo predstavnice 5og kruga, možda mi i zato toliko odgovara, suptilno prenosi ispravno držanje, značenje pokreta, simbola i namjera. Ljupka u izvođenju i precizna u položajima, lijepo prenosi žensku energiju na druge žene. A to je i smisao bereginija biti sestre i podržavati se, zar ne?

Testimonial Item

Kristina Hodak

Odgojitelj, rad u vrtiću

Slavenski horoskop roda, zajedno s praksom Bereginja, daje beskonačan izvor uvida i alata za rad na vlastitom životu, kao i na iscjeljenju obiteljskog stabla, a i cijelog čovječanstva. Latica kroz svoje predavanje jasno iznosi metodu izračunavanja horoskopa i daje sve potrebno za daljnji samostalni rad. I naravno, ono što čini svako druženje s Laticom posebnim, topla, iskrena komunikacija i dijeljenje vlastitog iskustva i znanja koje se ne može pronaći u nikakvim priručnicima.

Testimonial Item

Daria Lovrinović

Učiteljica Joge
Share This